Koalicija Za Život NVO

Početak » Aktuelno » Lovci ubijaju sve što stignu

Lovci ubijaju sve što stignu

PRIDRUŽITE NAM SE

Pozivamo sve Gradjane, Udruženja, koja su zainteresovana da zajednički rade na poboljšanju uslova života životinja u Srbiji i okruženju, na Zaštiti Prirode, na humanizaciji odnosa Čovek Priroda Životinje, da nam se pridruže. Neophodno je stvoriti jaku organizaciju , koja će moći da odgovori zahtevima sve goreg položaja farmskih životinja, napuštenih beskućnih pasa i mačaka, koji svi postaju deo užasne novostvorene profitabilne mašinerije korišćenja u sve moguće svrhe. Otvoreni smo za svaku saradnju. Svako od nas ume i zna nešto što svima može koristiti za bolje. Formular je na stranici PRIDRUŽITE SE.

ARHIVA ČLANAKA

Povodom članka u Blicu, gde se navodi da je veliki broj pasa i mačaka ubijen u Kraljevu od strane lokalnih lovaca, a gde predsednik Lovačkog udruženja Kraljevo , daje sledeću izjavu :
Uroš Đoković, predsednik Lovačkog udruženja iz Kraljeva, kaže da zna da su lovci u Samailima davali izjave zbog prijava za mačku koja je ustreljena.(On kaže da zna. Šta to znači?)
Pa onda kaže
– Istina je potpuno drugačija. Psi i mačke lutalice prave ogromne štete u lovištima. Mačke uništavaju divlje zečeve i fazane, a psi napadaju srndaće i zbog toga je zakon predvideo da kada se nađu u lovištima, da ih lovci mogu odstreliti. Kako lovac da zna da je ta mačka nečiji kućni ljubimac, a zatekao ju je u lovištu? – kaže Đoković.

Gde to piše u Zakonu?

Zapitali smo se Koliko su velike te Kraljevačke mačke?I koliko ih ima? A psi, da li su to možda vukovi? Oni tako napadaju i jedu jadne divlje životinje, pa smanjuju broj onih koji će lovci poubijati iz čistog sporta, tj zabave. Ko će u ovo da poveruje? Kakvo jeftino licemerje. Divljim , a i pitomim životinjama treba zaštita od dobrotvora lovaca. Do skoro su čistili ulice i sokake od beskućnih pasa i mačaka , tako što su ih javno ubijali, a sada za to traže izgovore. Neka zamene puške durbinima i foto aparatima. Dosta je više divljaštva.
Ali ne, tradicija lova tog udruženja je od 1896 godine. Tradicija. Svetla. Pa valjda se nešto od tada izmenilo? Ili ništa? Pre će biti da se svest nije izmenila, tih i takvih. Odatle i sva zla koja se životinjama čine. Čemu se čudimo? Oni su samo kap u bari truleži.
Lovačko udruženje „Kraljevo“ – Kraljevo
Lična karta Udruženja:
Osnovano:1896. godine
Broj lovaca: 1.100
Članarina: 9.500,00 dinara u 6. rata do 30.06.2014.g., posle toga 50% povećanje na neuplaćeni iznos.

KO SU TI NELJUDI?????

jeleni.jpg

Redovne Žrtve Lovaca

Plus domaće životinje Mačke i Psi. Sramno.

kraljevo ubijene mačke

sa sajta Blic preuzeto


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

Upišite vaš email kako biste bili obavešteni o novim postovima

Kategorije

%d bloggers like this: