Aktuelno

Šta jedu životinje??

Šta jedu kućni ljubimci, napušteni psi i mačke, životinje u zoo vrtovima, farmske životinje, uključujući tu i biljojede???

Jedu stravu i užas.

ŠTA JE TO SPŽP ???? Hrana za životinje. OPREZ !!.

Ovo je sa sajta Tehnologija hrane.

“Sva hrana životinjskog porekla kojoj je istekao rok trajanja predstavlja kategoriju 3 sporednih proizvoda životinjskog porekla (SPŽP) u skladu sa Pravilnikom o načinu razvrstavanja i postupanja sa sporednim proizvodima životinjskog porekla (“Sl. glasnik RS”, br. 31/2011, 97/2013 i 15/2015), koji je na snazi od 2011. godine. SPŽP kategorije 3 se može koristiti u proizvodnji hrane za kućne ljubimce, njime se mogu hraniti životinje u ZOO vrtovima i sl. ili se prerađivati u kafilerijama koje imaju dozvolu za rad sa kategorijom 3 SPŽP (više detalja u čl 14. navedenog Pravilnika)“

Ovo sa Agropres.

IM Matijević u okviru svojih objekata, od 2008. godine poseduje odobren objekat za proizvodnju hrane za kućne ljubimce kojem je jedna od pretežnih sirovina za rad – upravo SPŽP kategorije 3, tj. hrana životinjskog porekla kojoj je protekao rok trajanja u maloprodaji. Imajući u vidu različite razloge povlačenja / povraćaja hrane iz maloprodajnih objekata (istekao rok ili organoleptička, tj. senzorna neispravnost), komisija IM Matijević u skladu sa pisanom procedurom donosi odluku o otpisu robe i njeno upućivanje u objekat za proizvodnju hrane za kućne ljubimce ili u objekat (kafileriju) koja ima dozvolu za rad sa kategorijom 3 SPŽP, o čemu se vodi detaljna i precizna evidencija.
????????????????????????????????????????????
U prevodu sve životinje, uključujući i farmske, dakle biljojede, jedu samleveno sve i svašta. Pogledajte dole navedene sajtove.

Izvor Tehnologijahrane.com i Agropres.org.rs

1 reply »

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s