Aktuelno

PREDSEDNIK UZZŽ BELKA NAPADNUT U OPŠTINI MAJDANPEK

MOBING OPŠTINE MAJDANPEK  i VERBALNI NAPADI I UVREDE NAČELNICE ZA URBANIZAM I KOMUNALNOG REDARA POSLALI PREDSEDNIKA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA „BELKA“ U BOLNICU.
Već duži niz godina se Igor Janković, predsednik Udruženja za zaštitu životinja „BELKA“, aktivno zalaže za humano rešavanje problema pasa beskućnika na ulicama Majdanpeka. Nudio je opštinskim vlastima pomoć, savete, ukazivao na nepravilnosti, pokušavao da pomogne. Nadležni u opštini ne žele saradnju, smatraju to mešanjem u njihove poslove, iako nikakav pomak nisu postigli, bez obzira na velike svote novca gradjana, koje su nedomaćinski utrošene. Umesto da se problem rešava, kreće hajka na onoga ko želi da se problem reši. Na pošten način, humano.

Gradjane, koji se žale na napade pasa, opština upućuje na Udruženje Belka i širi neistine, kako Udruženje ne dozvoljava opštini da sklope ugovor sa hvatačima pasa, nadaleko po zlu čuvenoj Aveniji MB, firmi registrovanoj za čišćenje zgrada, a koja pse skuplja u više opština, sa kojima je sklopila nezakonite ugovore. Naravno, ne pominje se nezakonitost tih ugovora, niti pozadina cele priče. Tako se stvara mržnja prema Udruženju, koje radi sve da se problem reši, po starom dobrom receptu -Zavadi. Pa vladaj.- i započinje hajka na čoveka koji ulaže sve svoje snage da se uspostavi human i normalan odnos životinja i ljudi u zajednici.
Trpeći konstantni mobing i širenje neistina, Igor je otišao u Opštinu, gde je doživeo prvo verbalni napad Načelnice za Urbanizam, uvrede, a onda napad Komunalnog redara, kome se nije ni obratio. U Opštini je kolabirao i prevezen je hitno na urgentno odeljenje bolnice, gde mu je ukazana pomoć.
OVO JE NJEGOVO SVEDOČANSTVO.

U prilogu linka su i sva dokumenta koja je slao na Opštinu, a koja ukazuju na nezakonite radnje i sistematsko, namerno nerešavanje problema i molbe za promene.

igor doc

Ko će za ovo da odgovara? Hoče li sve završiti po starom sistemu Kadija te tuži, kadija ti sudi, sve popularnijem i prisutnijem ? Ko su opštinski moćnici, svemogući i nezamenljivi?

4 replies »

  1. Opštinske ‚‚moćnike‚‚ drže republički , istog kalibra korupcionaškog stila.Takvi su bili bivši i takvi su sadašnji. Glasaćemo za nove , nikako ne za ove sadašnje ni one bivše partije.Imajmo na umu da svaki glas odlučuje sudbinu i životinja i nas.Suviše dugo traje ova drama, nemamo vremena da ga gubimo na ponavljanja već viđenog horora, moramo raditi na poboljšanjima zakona, a ne na naterivanju izvršne vlasti da radi svoj posao , ovo je 21.vek, postgenomska internet era,a ne mračni srednji vek.

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s