Koalicija Za Život NVO

Početak » Aktuelno » Davidovac Gde su psi nestali?

Davidovac Gde su psi nestali?

PRIDRUŽITE NAM SE

Pozivamo sve Gradjane, Udruženja, koja su zainteresovana da zajednički rade na poboljšanju uslova života životinja u Srbiji i okruženju, na Zaštiti Prirode, na humanizaciji odnosa Čovek Priroda Životinje, da nam se pridruže. Neophodno je stvoriti jaku organizaciju , koja će moći da odgovori zahtevima sve goreg položaja farmskih životinja, napuštenih beskućnih pasa i mačaka, koji svi postaju deo užasne novostvorene profitabilne mašinerije korišćenja u sve moguće svrhe. Otvoreni smo za svaku saradnju. Svako od nas ume i zna nešto što svima može koristiti za bolje. Formular je na stranici PRIDRUŽITE SE.

ARHIVA ČLANAKA

Neregistrovan , „azil“, koji je sklopio ugovor sa Opštinom koja i „nije znala“ da treba da ima donesen Program mera za humano rešenje beskućnih pasa, dok je nismo podsetili , za „humano zbrinjavanje pasa “ radi i dalje šta i kako hoće. Jer je korupcija ime cele ove priče. A ona se nastavlja. Zakon ne funkcioniše i nikoga od sprovodioca ovog tipa neodgovornih  ne zanima.

Republički veterinarski inspektori ne rade posao za koji su plaćeni. Ne  postupaju po zakonu, kao ni Opština. Rok za donošenje mera je Opštini  istekao 12.05.2016.

Zahtev za zatvaranjem nije obradjen, jer,  RVI ne radi po zakonu, a pritužbe su poslate Na upravu veterine,republicku veterinarsku inspekciju i na odeljenje za inspekcijski nadzor i kontrolu.

Takozvani azil, u posedu Vet stanica Vranje još uvek nezakonito radi, a jedan od vlasnika i akcionara je čudnom igrom slučaja postao i predsednik skupštine opštine. Na tugu i muku namučenih pasa, koji se mučki hvataju, drže u oronulim kavezima, a nekima se i noge polome pri hvatanju. A onda nestanu. Ima li dokumentacije o prihvatu, fotografija, datum, o preuzimanju, NEMA.  Pa što da bude, kad se tako radi godinama?

Psi se vakcinišu, pa odmah sterilisu, il ni to. Al sve je ubeleženo u račun, koji se podnosi saradnicima iz Opštine, a koji ide iz budžeta.

A račun glasi:

  1. Pregled 350 din
  2. Vakcinacija 666 din
  3. Čipovanje 583 din
  4. Sterilizacija 3.900 din
  5. Dezinfekcija 200 din
  6. Ishrana i cuvanje do 15 dana 300 din

Sve jednako skoro 6.000 din po psu. Pa se onda pitamo, da li je u interesu kooperanata iz opštine i VSV da pasa nema?

Jeste, kad se sve naplati. Šta ima da jedu i sede dzaba u smeštaju?  Oni koji moraju se vrate na ulicu, to su primećeni,  pa se opet skupe i opet naplate. Oni koji su neprimećeni, a koji „slučajno umru“ , pa i oni se „vrate na ulicu“. Sve po zakonu. A oni, rasni, koji mogu da se prodaju, e to …. je interesantno. Oni bukvalno nestanu.odšetaju se, a nikad u taj ćumez nisu ni ušli. Pojave se po nekim privatnim sajtovima , a i u inostranstvu, gde se opet preprodaju, ako ih prepoznamo il su greškom čipovani.

A gde su ovi psi? 

Šema nam je svima jasna, ova nezakonitost opstaje  zbog korupcije, al ni to neće zauvek moći da traje. Sraman je i odvratan odnos prema tim jadnim bićima, koje koristite za ličnu korist, a koji su tretirani kao najobičnije djubre, dok ih naplaćujete 6000 din po glavi.

ug2

 

Zakon Srbije nalaže da odradite svoj posao i vratite ih na prebivalište. Ne poštujete ga.

Kradete. Reći  ‘Sramite se’ , bi bilo glupo, jer nema svako osećaja za sram. To imaju samo oni kojima je poštenje poznato. I saosećanje. Nećemo ništa reći. Ali Zakon će , sproveden, dovesti do zatvaranja ovog ušljivog koncentracionog logora, zlatne korupcijske koke. Nećemo odustati. U ime svih vaših žrtava.

kicma1

Dobra, polupokretna, vučena, mučena, nestala, navodno vraćena. A gde to? 

 

 

 


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

Upišite vaš email kako biste bili obavešteni o novim postovima

Kategorije

%d bloggers like this: