Koalicija Za Život NVO

Početak » Aktuelno » Stočno groblje leglo zaraze selo Mošorin Srbija

Stočno groblje leglo zaraze selo Mošorin Srbija

PRIDRUŽITE NAM SE

Pozivamo sve Gradjane, Udruženja, koja su zainteresovana da zajednički rade na poboljšanju uslova života životinja u Srbiji i okruženju, na Zaštiti Prirode, na humanizaciji odnosa Čovek Priroda Životinje, da nam se pridruže. Neophodno je stvoriti jaku organizaciju , koja će moći da odgovori zahtevima sve goreg položaja farmskih životinja, napuštenih beskućnih pasa i mačaka, koji svi postaju deo užasne novostvorene profitabilne mašinerije korišćenja u sve moguće svrhe. Otvoreni smo za svaku saradnju. Svako od nas ume i zna nešto što svima može koristiti za bolje. Formular je na stranici PRIDRUŽITE SE.

ARHIVA ČLANAKA

 

Foto uz ovaj post nije iz Mošorina, ali je situacija na terenu bila mnogo gora. Sve je u video zapisima.

Članovi udruženja Animal Rescue Serbia su pošli u spašavanje pasa, za koje su saznali da se nalaze ubačeni u jamu predvidjenu za ubacivanje leševa stoke.

Ono što su zatekli prevazilazi svojim užasom i najgore scene iz filmova strave i užasa.

Leševi krava, ovaca, konja u poluraspadanju ležali su svuda okolo. Nepokopani. Bačeni tek tako. A u jami su bili preplašeni psi i mali štenci. Muve i smrad svud uokolo. Ali reči su suvišne, pogledajte sami.

Link sa sajta Animal rescue Serbia Prva faza spašavanja

Link sa sa web sajta prva.rs

Pošto se ovaj užas proširio internetom, nekim čudom su stigla vozila i raščistila teren. Koliko dugo je ovo leglo zaraze postojalo u ovom stanju , a da nikoga od odgovornih nije zabrinulo?

Ko će da odgovara za ovo leglo zaraze koje se naziva stočnim grobljem? Gde je predsednik opštine, zaštita životne sredine, gospoda iz ekoloških krugova? Nismo još čuli da se na grobljima ostavljaju nezakopani leševi. Čak ih i plemena koja nazivamo divljacima prekrivaju kamenjem, spaljuju ili zakopavaju.
Ovo je Srbija , selo Mošorin, opština Titel, 21 vek. Ne samo što se smrad leševa i zaraza širi svuda, već se u rupe ubacuju i psi. Živi psi. A koliko još ovakvih mošorina ima po Srbiji?  Da li je moguće da ovoliko zla postoji, neodgovornosti, nezainteresovanosti ?

Ko je ubacio nedužne pse u jamu ? Nisu uskočili sami. Ima li Predsednik opštine nešto da izjavi ili će i ovo proteći kao sve ostale zataškane i prikrivene prljavštine, čiji smo svedoci ?

Link Čišćenje terena  

Neodgovornost, drskost, nesposobnost odgovornih, koji sede na mestima na kojima im nije mesto. Uz koju ide i neodgovornost meštana i krajnja nebriga za okolinu u kojoj žive.


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

Upišite vaš email kako biste bili obavešteni o novim postovima

Kategorije

%d bloggers like this: