Koalicija Za Život NVO

Početak » Aktuelno » Da li napušteni psi grada Zaječara izlaze iz magle zaborava i korupcije?

Da li napušteni psi grada Zaječara izlaze iz magle zaborava i korupcije?

PRIDRUŽITE NAM SE

Pozivamo sve Gradjane, Udruženja, koja su zainteresovana da zajednički rade na poboljšanju uslova života životinja u Srbiji i okruženju, na Zaštiti Prirode, na humanizaciji odnosa Čovek Priroda Životinje, da nam se pridruže. Neophodno je stvoriti jaku organizaciju , koja će moći da odgovori zahtevima sve goreg položaja farmskih životinja, napuštenih beskućnih pasa i mačaka, koji svi postaju deo užasne novostvorene profitabilne mašinerije korišćenja u sve moguće svrhe. Otvoreni smo za svaku saradnju. Svako od nas ume i zna nešto što svima može koristiti za bolje. Formular je na stranici PRIDRUŽITE SE.

ARHIVA ČLANAKA

Da li napušteni psi grada Zaječara izlaze iz magle zaborava i korupcije?

Kako se minusi i nerad pretvaraju u genijalne pluseve i uspeh.
Privremeni organ grada Zaječara doneo je Program kontrole i smanjenja populacije napuštenih pasa i mačaka na teritoriji grada Zaječara zahvaljujući kojem treba da se uredi ova oblast.   OOOOOO, da li je moguće?

Grad je dugi niz godina bio gluv za obavezu koju je imao po Zakonu. To se ne pominje. Celih 8 godina se u Zaječaru preskakala zakonska obaveza izrade i sprovodjenja Programa kontrole populacije napuštenih pasa i mačaka….
Obaveza izrade i sprovodjenja Programa kontrole i smanjenja populacije napuštenih pasa i mačaka propisana je 2009 god.clan 54.stav 1.Zakona o dobrobiti životinja (Sl.glasnik RS 41/2009), tako da je pravo pitanje šta se radilo dok se čekalo 8 godina u kojima se „studiozno razmatrao“ ovaj akt ….Da li je novac koji je godinama izdvajan po različitim osnovama iz budžeta grada na ime zbrinjavanja napuštenih životinja za to zaista i korišćen??? Zašto je od marta 2014 do marta 2017 u prihvatilištu zbrinuto samo 126 pasa, pri čemu dobar deo tih životinja nije dobio ni osnovnu veterinarsku negu.

Nije obeležen ni vakcinisan protiv besnila, a utrošena su sredstva putem javne nabavke kao da je svakom od tih 126 nesretnika radjena komplikovana hiruška intervencija??? O tome smo pisali.

A ovo je članak uspeha posle 8 godina. Donesene mere. 
Krajnje je vreme i bilo. Koalicija za Život je poslala gomilu dopisa na ovu temu. Radujemo se što je ipak, konačno nešto i uradjeno, bez obzira što nismo udostojeni ni jednog pristojnog odgovora. Nadamo se da će napuštenima i odbačenima biti bolje. A kao ciljeve, sem ekonomskih, finansijskih, lepo bi bilo navesti i humane, dobrobit životinja, koje ničim krive dospevaju na ulicu, gde se truju i muče i šikaniraju. Treba takodje navesti i ogromna sredstva iz budžeta tog istog grada, koja su umesto za rešenje prekobrojnosti pasa na ulicama, najverovatnije završila u privatnim džepovima. Bravo za Mere, nadamo se da će se i sprovoditi. Da ne budu samo mrtvo slovo na papiru, koje se donose kad se baš mora, pa onda nikada ne sprovode, kako to obično biva. A sve dok se ovime ne budu bavili iskreno zainteresovani, pomaka neće ni  biti.


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

Upišite vaš email kako biste bili obavešteni o novim postovima

Kategorije

%d bloggers like this: