Koalicija Za Život NVO

Početak » Aktuelno » Dve godine zvaničnog postojanja udruženja Koalicija za Život No Kill Coalition

Dve godine zvaničnog postojanja udruženja Koalicija za Život No Kill Coalition

PRIDRUŽITE NAM SE

Pozivamo sve Gradjane, Udruženja, koja su zainteresovana da zajednički rade na poboljšanju uslova života životinja u Srbiji i okruženju, na Zaštiti Prirode, na humanizaciji odnosa Čovek Priroda Životinje, da nam se pridruže. Neophodno je stvoriti jaku organizaciju , koja će moći da odgovori zahtevima sve goreg položaja farmskih životinja, napuštenih beskućnih pasa i mačaka, koji svi postaju deo užasne novostvorene profitabilne mašinerije korišćenja u sve moguće svrhe. Otvoreni smo za svaku saradnju. Svako od nas ume i zna nešto što svima može koristiti za bolje. Formular je na stranici PRIDRUŽITE SE.

ARHIVA ČLANAKA

 

Danas slavimo dve godine postojanja, zvaničnog, pri APRu. Stranica je oformljena godinu dana ranije, web sajt u decembru 2015. Radili smo sve sami, osnivači, bez ikakve pomoći.

Pre nego što smo oformljeni, povezali smo se sa istomišljenicima u regionu i oformili stranice u svakoj zemlji koja je imala želje i volje da se poveže.

Osnovna ideja je bila i ostala POVEZIVANJE SVIH ISKRENO ZAINTERESOVANIH ZA REŠENJE PROBLEMA BESKUĆNIH ŽIVOTINJA, PASA I MAČAKA, HUMANO  SMANJENJE BROJA NAPUŠTENIH, U ZEMLJI I REGIONU I HUMANIZACIJA ODNOSA ČOVEK ŽIVOTINJE KAKO U SRBIJI, TAKO I U REGIONU.

Napravili smo mnogo korisnih i dobrih kontakata, iskristalisali su se iskreni i pošteni borci, naučili smo mnogo i za ovaj kratak period, uradili mnogo.

Vodimo uporedo stranice koje se bave iskorišćavanjem životinja u razne svrhe, kao GLAS NEVINIH,  koji se bavi surovim iskorišćavanjem životinja po farmama i u eksperimentima, ŠTA FARME KRZNA NE ŽELE DA ZNATE, mučenje krznašica ,  KAMPANJU POMOZIMO NAPUŠTENE I ZABORAVLJENE PSE I MACE, vodimo stranicu na fejsbuku , radimo na pomoći i udomljavanju zaboravljenih , i bavimo se blogom KOALICIJA ZA ŽIVOT, koji je izmedju ostalog orijentisan najviše na korupcijsko korišćenje pasa po šinterajima, nazvanim prihvatilišta zoohigijena. Zalažemo se ZA OTVORENE AZILE, ZA REGISTRACIJU I KONTROLU ODGAJIVAČNICA.

https://www.facebook.com/KampanjaPomozimoNapusteneIZaboravljenePseIMace/

https://www.facebook.com/What-European-Fur-Farms-Dont-Want-You-to-Know-1610585889222042/

https://www.facebook.com/GlasNeduznih/

Pišemo dopise, prijave, borimo se protiv mučenja životinja i činimo sve što je u našoj moći da razbijemo ustajalu žabokrečinu, gde se krade i ubija, nezakonito, gde se Zakon o dobrobiti ne poštuje, gde takozvani nadležni bahato šire neistine,  po navici, gde još uvek sistem zakonitosti ne funkcioniše.

Borimo se protiv ćutanja medija, protiv organizovane hajke na beskućne pse, a za pošteno izveštavanje, što nailazi na veliki otpor.

I šta smo to uspeli??? Uspeli smo da se obelodani istina o neregistrovanim opštinskim prihvatilištima, koja rade u zoni sumraka, da se neki makar registruju, da se Program Mera uvodi, koji je trebao da bude uveden pre 8 godina. Uspeli smo da uzburkamo jezero blata, puno komaraca, žaba krastača i krokodila. Rukovodimo se isključivo poštovanjem postojećeg zakona.

Borili smo se da se Zakon o dobrobiti ne izmeni na inicijativu krznaša 2015, i borićemo se opet.

Pomogli smo svakoga koga smo mogli , a kome je trebala iskrena pomoć.

Nastavljamo svoj rad, sa nadom da će se mnogi pridružiti i da će konačno doći do mnogih izmena na bolje, a koje ne zavise od nas, već od gluvoće i nezainteresovanosti  organa uprave, kao i od nezainteresovanosti mnogih za iskreni pomak  i povezivanje.

Iskrena  želja nam je da jednoga dana imamo svoj mali , pravi AZIL, koji bi bio primer kako azili treba da izgledaju i šta treba da budu. Nadamo se i tome.

Zahvaljujemo se svima koji su nas podržali i koji  podržavaju naš rad.

Samo zajedno. Udruženi za Život!

happy 2nd birthday

 

Osnivači i volonteri.

3F

 

 

 


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

Upišite vaš email kako biste bili obavešteni o novim postovima

Kategorije

%d bloggers like this: