Koalicija Za Život NVO

Početak » Aktuelno » IZJAVA UDRUŽENJA

IZJAVA UDRUŽENJA

PRIDRUŽITE NAM SE

Pozivamo sve Gradjane, Udruženja, koja su zainteresovana da zajednički rade na poboljšanju uslova života životinja u Srbiji i okruženju, na Zaštiti Prirode, na humanizaciji odnosa Čovek Priroda Životinje, da nam se pridruže. Neophodno je stvoriti jaku organizaciju , koja će moći da odgovori zahtevima sve goreg položaja farmskih životinja, napuštenih beskućnih pasa i mačaka, koji svi postaju deo užasne novostvorene profitabilne mašinerije korišćenja u sve moguće svrhe. Otvoreni smo za svaku saradnju. Svako od nas ume i zna nešto što svima može koristiti za bolje. Formular je na stranici PRIDRUŽITE SE.

ARHIVA ČLANAKA

U nastavku prenosimo zajedničku izjavu Udruženja povodom peticije Fondacije Levijatan

Obaveštavamo zainteresovanu javnost da se ne slažemo sa tekstom peticije koju je u promet pustila Fondacija Levijatan kojom se iniciraju izmene Zakona o dobrobiti zivotinja i izmene člana 269 KZRS.
Udruzenja su 10 godina naporno radila na tome da se donese i da opstane Zakon o dobrobiti životinja koji je kvalitetan Zakon i zato se ne slazu sa predlogom da se Zakon o dobrobiti zivotinja stavi na Skupstinsku raspravu jer takav potez nije u interesu zivotinja. 
Dugogodišnje iskustvo nam govori da se trenutno svaki pokusaj izmene Zakona moze zloupotrebiti na štetu životinja, a za šta postoje konstantni pritisci zadnjih par godina. 
Zakon o dobrobiti životinja je dobar Zakon koji se ne sprovodi, potrebno je APSOLUTNO SPROVODJENJE POSTOJECEG ZAKONA, a ne menjanje. 
Vodjeni najboljim interesom zivotinja, imajuci u vidu navedeno pozivamo Gradjane da ne ucestvuju u distribuciji i potpisivanju peticije dok se ista ne izmeni.

Do 15. 04. 2019. u 14:00 Izjavu su podržale sledeća Udruženja i organizacije

Ažuriranje podataka o potpisnicima možete pratiti na našoj facebook stranici preko linka

https://www.facebook.com/KoalicijaZaZivotSrbijaNoKillCoalition/?__tn__=kCH-R&eid=ARDJHNYOx2N8q6FR_HNGjxKQoFV9T5RZrIpfolghxSDWICGSL7jp59Jw4474yO9RZYeSn47VGmZk2UNK&hc_ref=ARQMytgzWAWMRYrNDv_8zp9KoJPPW5UasKQZpU1ER1jMb1AiTgc1msrCJhqBQuBI7XM&fref=nf&__xts__[0]=68.ARD_H2O6oBCQ7nKfLtVBp-kvyRqhFpcxCJO68h3tN0RdDgIL83wuBaOj7G_nIzRfhRksi8D8FN3ncvD-aOwXmQWlkW2aTH4U4QsxHpsIC8rJ0y_ZidjNtYCDkD0EwVKBVnXBHwXQu7K8vJEtbcOxiozQA6IJqZZjeHNrmA1qjxIE2GD7-mhkTE8xSiDiVPlLUYoO3Qw_YMQl0va2jmRpvQpHPQP58ZpG9DDhrbF5v1SmOFOv4l5NXSY3FkF9dNG9hBLyT0Mv10XvVmjOECkBn2hEFTh8-bkWkBzJ5kdGvouZCJhvhJRtSuefyKChzqDMFeSCgbYg-MLPWjgaXApjkQ

Help Animals, Zlata Korjenic 
Udruzenje za prava i zastitu zivotinja MIA, Jelena Zaric 
Solidarno za zivotinje i prirodu, Aleksandra Dudic
Nezavisni Aktivisti Srbije, Zvezdana Radovanovic 
Udruzenje Feniks, Milica Rankovic
Udruzenje za prava i zastitu zivotinja Belka, Igor Jankovic
Nada za Zivotinje – Riska, Milja Krivokuca 
Link Plus, Natasa Vukmirovic
Udruzenje ALFA, Tanja Ostojic 
Drustvo za zastitu zivotinja Spaske, Danijela Jovic
Organizacija za prava i zastitu zivotinja Krusevac ORPAK, Lela Bucek 
Koalicija za zivot, Mirjana Raščanin
Udruzenje za zastitu zivotinja Kladovske sapice, Gabrijela Draganovic
Earth Thrive – medjunarodna organizacija za prava prirode i sprecavanje ekocida na Balkanu, zastupnik Zoe Lujic
Udruzenje za zastitu zivotinja Jupiter Ruma, zakonski zastupnik Smiljana Kolundzic
Udruzenje Kanis Sremska Mitrovica, Adrijana Nedeljkovic
Udruzenje Alisa, Zvezdana Radojcic
Udruženje za prava i zaštitu životinja i životne sredine TERA Zemun, Tomislav Krantić
P.U.Z. Veliko Gradiste, Sladjana Bogicic

Koalicija za život smatra da se ovom peticijom za promenu Zakona o dobrobiti otvara Pandorina kutija koju niko neće moći da zatvori,i da se utire put usvajanju promena Zakona koje će imati katastrofalne posledice po životinje. Pomenućemo samo neke- povratak uzgoja krznašica, trke pasa, eutanazija kao sredstvo za smanjenje brojnosti populacije napuštenih,prodaja pasa iz azila trećim licimima, promena suštine dobrobiti od uslova koje čovek mora da obezbedi životinji na njenu prilagodljivost spoljnim uslovima, i još mnogo drugih
Sve ovo Udruženja su sprečila 2015 godine, jer izmene Zakona nisu ušle u skupštinsku proceduru.Zakon o dobrobiti životinja je jedan od boljih u svetu , pre svega u delu koji se bavi kućnim ljubimcima, ali država od 2009 nije ništa uradila da bi obezbedila njegovu primenu.


Koalicija za život smatra da organizacije civilnog društva treba da pritisak usmere na zahteve za primenu zakona a ne na promociju kroz peticiju koja otvara mogućnosti za manipulaciju, koja će inicijatorima sigurno povećati publicitet ali životinjama sigurno donosi još teže dane.Obaveštavamo aktiviste i simpatizere NVO Koalicija za život da ne potpisuju i ne dele ovu peticiju.

MiRa


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

Upišite vaš email kako biste bili obavešteni o novim postovima

Kategorije

%d bloggers like this: