Koalicija Za Život NVO

Početak » Aktuelno » SMRTNA UVREDA

SMRTNA UVREDA

PRIDRUŽITE NAM SE

Pozivamo sve Gradjane, Udruženja, koja su zainteresovana da zajednički rade na poboljšanju uslova života životinja u Srbiji i okruženju, na Zaštiti Prirode, na humanizaciji odnosa Čovek Priroda Životinje, da nam se pridruže. Neophodno je stvoriti jaku organizaciju , koja će moći da odgovori zahtevima sve goreg položaja farmskih životinja, napuštenih beskućnih pasa i mačaka, koji svi postaju deo užasne novostvorene profitabilne mašinerije korišćenja u sve moguće svrhe. Otvoreni smo za svaku saradnju. Svako od nas ume i zna nešto što svima može koristiti za bolje. Formular je na stranici PRIDRUŽITE SE.

ARHIVA ČLANAKA

ZAŠTITNIK GRADJANA POKREĆE REM

MINISTARKA GRADJEVINARSTVA ZGROŽENA

Zaštitnika gradjana nije pokrenulo konstantno nasilje , propagiranje nacionalizma, etiketiranje političkih protivnika, orgijanje u rijalitiju na TV Happy, koje je sprovodi godinama, da pokrene postupak kontrole rada te TV sa nacionalnom frekvencijom, ali krave jesu.

I to ne bilo kakve krave, već one o čijem osemenjavanju govori Uroš Davidović u emisji koja se sada zove Bolja zemlja. Nekada se zvala Dobra zemlja, u kojoj je naveliko veterinar, a sada novinar Uroš sprovodio podjarivanje hajke na beskućne pse, što sada i nadalje radi na svojoj facebook stranici Dobra zemlja.  

U svojoj emisiji, govoreći o uspešnosti osemenjavanja krava, dao je savet kako bi se i lekari koji se bave veštačkom oplodnjom žena mogli ugledati na rad veterinarske struke u ovoj oblasti ,  otići na kurs na fakultet veterine, pa bi natalitet porastao, a i troškovi bi bili manji.

Nama je zanimljiva ta osetljivost na poredjenje sa životinjama, tako mrska i strašna i ne bi da raspravljamo o reproduktivnom sistemu ženskih jedinki ljudskog roda, tj žena sa ženskim jedinkama kravljeg roda, tj kravama. A ni veterinar, novinar Uroš Davidović, nam baš nije simpatičan.

Ono što mnogo govori o položaju životinja u našem društvu je ta bura koja se digla oko ovoga i strašna uvredjenost pojedinih , koja je dovela do toga da se oglase Poverenik za rodnu ravnopranost, Zaštitnik gradjana , Ministarka Gradjevine, a verovatno uskoro i mnogi drugi. REM, na primer.

Orgijanje u Parovima, prosipanje prostakluka , divljaštvo, ništa nije bilo dovoljno da se REM uznemiri, ali eto, KRAVE i ŽENE se ne smeju porediti, pa makar bilo reči i o veštačkom osemenjavanju, koje je kao ideja u slučaju krava, monstruozno. Bar za nas, kojima je stalo do njihove dobrobiti.

Ovo je divan primer u kakvom su položaju životinje, koliko ih naše društvo smatra prljavim, odvratnim, vrednim samo gnušanja i iskorišćavanja do krajnjih granica. I nemoj da bi neko slučajno rekao da imamo bilo šta zajedničko sa njima. Nikada.

Imamo čitav niz uvreda povezanih sa životinjama:

Crkni ko pas. Glupa ko krava. Ovco jedna. Džukela ti mama. Životinjo prokleta. Svinjo prljava. Magarčino!   Itd.itd.

Pa kako onda možemo, tako uzvišeno suptilni i divni, prava ljudska bića, a posebno na TV Happy, koja je tako duboko misaona, umna, da se poredimo sa životinjama, koje nisu sisari kao i mi, nemaju reproduktivni sistem kao i mi, nemaju matericu i jajnike kao i mi, kako da se poredimo? Ni slučajno.

I zato će REM da se pozabavi kontrolom zakonitosti rada gore pomenute TV. Ništa nikada nije strašnije ni rečeno ni uradjeno.

Dobro je što će se pozabavati zakonitošću rada TV Happy, odavno je trebao.

Hvala vam, krave namučene po svim poljoprivrednim dobrima! Pokrenule ste proveru rada jedne TV sa visoko obrazovnim programom, a konačno je i gospodin Uroš rekao nešto što i nije bilo tako zlobno prema životinjama, kao obično. Koliko je bilo pametno, nije na nama da sudimo.

Koliko primitivizma caruje ovim prostorima, prosudjivaće neke druge generacije, nadamo se !!


1 komentar

  1. Titel kaže:

    Na žalost!
    Ovde je određen način ponašanja toliko uvržen da se ni ne primeti. Užas!

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

Upišite vaš email kako biste bili obavešteni o novim postovima

Kategorije

%d bloggers like this: