Aktuelno

POKRENUTA PETICIJA# TRAŽIMO KAZNU ZA MUČITELJA IZ SELA TULARA ! STOP MUČENJU ŽIVOTINJA!#

UPDATE Samo posle 5 dana od dana objavljivanja peticije sakupljeno je 4996 potpisa, koji su predati OJT Valjevo. Sada je na sudu da donese presudu po zakonu. 10.02 2021.

##########################################

Brojna udruženja, kao i naše, su podnela Krivične prijave protiv vlasnika, Miroslava Adamovića iz sela Tulara, jer je mučenje životinje krivično delo po članu 269 Krivičnog zakonika, sa kaznom do 3 godine, ako se radi o više životinja, što je ovde i slučaj.

Mi zahtevamo da se zakon sprovede, počinilac kazni, ne samo novčanom kaznom , već i zatvorskom, iako nedovoljnom za monstruoznost koja je počinjena. Zahtevamo da se kazni da se nikada više ne ponovi ono što se dešava u brojnim dvorištima neljudi, koji smatraju da imaju puno pravo da presudjuju psima , koji im služe da čuvaju i štite njihovu imovinu, a koje tretiraju kao djubre. Zakon se mora sprovoditi, a ko ga krši i ne sprovodi , i sam zaslužuje da bude kažnjen.

Dosta je mučenja životinja u Srbiji !!!!!!

POTPIŠITE , POTVRDITE POTPIS SA SVOG EMAILa.

Ova peticija je podrška podnetim krivičnim prijavama od strane brojnih udruženja za zaštitu životinja i pojedinaca i potpisi će biti prosledjeni kao prilog policijskoj upravi Valjeva i javnom tužilaštvu Valjeva koji su nadležni za opštinu Ub, na čijoj teritoriji se nalazi selo Tulara.

M.MO

7 replies »

  1. Potpisano!

    pon, 1. feb 2021. 02:51 KOALICIJA ZA ŽIVOT NVO je napisao/la:

    > Coalition For Life Koalicija za Zivot NGO posted: “ Brojna udruženja su > podnela Krivične prijave protiv vlasnika, Miroslava Adamovića iz sela > Tulara, jer je mučenje životinje krivično delo po članu 269 Krivičnog > zakonika, sa kaznom do 3 godine, ako se radi o više životinja, što je ovde > i slučaj. Mi zah“ >

    Sviđa mi se

  2. potpisujem peticiju ……………..mora se smanjiti količina energije mučenja na našoj planeti , koliko se samo mče eksperimentalne životinje . Bog nikoga nije stvorio da bi ga drugo Njegovo biće mučilo.

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s