Rešenje problema napuštenih pasa i mačaka

OPŠTINA UB DONELA ZNAČAJNE ODLUKE POŠTUJUĆI ZAKON O DOBROBITI ŽIVOTINJA

U saradnji sa udruženjem za zaštitu životinja , Prijatelj Ub, koje je I pomenuto na Skupštini opštine, 5og marta 2021, donate su odluke, koje su značajan pomak u poštovanju Zakona o dobrobiti životinja.

Opština je donela odluku da broj vlasničkih pasa I mačaka nije ograničen, slučajući potrebe gradjanstva I savete udruženja Prijatelj Ub.

Naglašeno je da su veterinarski inspektori zaduženi za kontrolu obaveznog čipovanja pasa I mačaka, a ne komunalni. Predsednik opštine Ub je obezbedio 150 sterilizacija , a organizacija Animal Support Trust 100, što predstavlja početak masovne sterilizacije na teritoriji opštine.

Psi I njihovi vlasnici će dobiti park za šetnju I trčanje.

Bitno je da je opštinska vlast na čelu sa predsednikom bila spremna na razgovor I sugestije od strane udruženja za zaštitu Prijatelj Ub I njegovog predstavnika Marine Djordjević.

Nešto što se ne dešava često na našim prostorima, iako je po Zakonu o dobrobiti životinja opština dužna da saradjuje sa udruženjima.

Ovo je pozitivan primer I nadamo se da će I ostale opštine, umesto što su se opredelile za mučenje pasa I mačaka, njihovih vlasnika I ljubitelja životinja, naučiti da se može I drugačije. A gradjani , da se treba udružiti, biti uporan I tražiti svoje pravo. Neko mora da pokrene i inicira promene, ma kako to teško bilo.

To je jedini način da se nimalo zavidna situacija promeni na bolje.

Ub je jedan od retkih gradova , čija zoohigijena ima volontere u prihvatilištu, ima stranicu za udomljavanje pasa, dok su mnogima to mislene imenice.

Ovo je Mila, lepotica iz azila, koja se udomljava.

Marina Mo.

1 reply »

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s