Aktuelno

SAMO ZAJEDNO SVE MOŽEMO!

ZAJEDNO ZA BESPOMOĆNE KOJI NEMAJU SVOJ GLAS!

Sve smo već videli , sve smo prošli.

Otrov bačen po parkovima, pse, mačke, ptice, koje umiru u agoniji , naočigled prolaznika. Policiju koja mrsko dodje, il ne dodje nikad, prijave protiv NN lica nikad pogledane, počinitelji nikad nadjeni. Pse obešene , iseckane na komade, štenad i mačiće po kontejnerima, sve smo to videli. Čak i ako je počinilac poznat, dobije neku malu simboličnu kaznu il najčešće nikakvu, a proces se vuče u nedogled. Gledamo svaki dan pse i mačke izgladnele, prebijene, izbačene, jer su dosadili nekome, a ne zna se kome, jer nisu čipovani, a i da jesu, ne bi ih bilo u bazi podataka.

Pokušavamo da udjemo u prihvatilišta , izgradjena našim novcem, al nam se to u većini opština zabranjuje. Ulaz zabranjen, jer ne smemo da vidimo u šta su to uloženi milioni, šta psi jedu i da li jedu. A ako nekom i podje za rukom, kad slike užasa ugledaju javnost, kad napišemo prijave, Uprava veterine i podobni veterinarski inspektori ih proglase neistinitim. Ne možemo ni da zamislimo šta se sve radi po opštinskim prihvatilištima, koje muke te nesrećne životinje prolaze, koje zlo. A sve plaćeno da budemo humano društvo. A ne privatna prćija direktora JKPa i upravnika tih konc logora. I sve se uvek zataška.

Šinteri nam liče na šintere, one iz praistorije. Tako se i biraju. Navodno su prošli neku obuku, al ako i jesu, nisu naučili ništa.

Opštine koje nemaju prihvatilišta, koja bi po zakonu morali da imaju, angažuju krvoloke iz Avenije MB koja je nedodirljiva. Uprava veterine ih pokriva, a vlasnik konc logora za pse u Novom Selu naredjuje veterinarskim inspektorima i policijskim službenicima preti otkazom s posla. (snimak postoji, vrti se internetom )Takva firma koja gradi bogatstvo na psećoj krvi je očito veoma bitna , pa su sve krivične prijave protiv nje odbačene.

I to smo videli. Sve smo videli, bezakonje, nesprovodjenje Zakona, surovost, zlo. I dosta nam je. Ako ne možemo da uvedemo civilizovan odnos prema slabijima, bespomoćnima, bićima koja zavise od nas, poštovanjem Zakona, onda je vreme da čujete naš glas na drugi način. Glasno, na ulici.

Dosta je ponižavanja, ismevanja, laganja i odugovlačenja. Pogrešni ljudi na pogrešnim mestima, već više decenija, i pre donošenja Zakona o dobrobiti životinja i posle njega, ne sprovode zakon. Sve to daje podstreka patološki bolesnim neljudima da se na beskućnim psima i mačkama iživljavaju, a mediji ne podstiču human odnos i razvoj svesti nesvesnih.

Zahtevamo SPROVODJENJE ZAKONA, zahtevamo ŽIVOT U CIVILIZOVANOJ SREDINI. Imamo pravo na to. Dosta je zla i kradje na gladnim i nemoćnim, ničim krivim životinjama. Vreme je da se naš glas čuje. Da odjekne glasno, na protestima koji neće stati. #nemanazad#

Marina Mo

1 reply »

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s