Aktuelno

POMOZIMO ŠTIĆENICIMA PRIHVATILIŠTA ZA PSE „MRVICA“ VELIKA PLANA

Poštovani prijatelji životinja, ovim tekstom želimo da vas upoznamo sa udruženjem Mrvica iz Velike Plane. Osnovani su 2015 godine,vodjeni empatijom i potrebom da pruže pomoć, utočište,zaštitu i negu – čipuju, sterilišu i udome –
sve one koje zbrinu sa ulice ili im neodgovorni vlasnici jednostavno preko noći ostave… Ova grupa ljudi se svim snagama i svojim kapacitetima bori za opstanak za preko stotinu pasa…. svakog uzrasta, od šteneta do starijih pasa. Svakodnevno se bore da obezbede hranu, veterinarsku negu,zastitu i humane uslove za život preko 100 pasa.

Počeli su iz entuzijazma i želje da pomognu brojnim beskućnim psima sa svojih ulica, sa nadom da će se situacija promeniti na bolje, da će vlasti čuti njihov glas i učiniti ono malo, što im je zakonom propisano, a tako mnogo da se populacija napuštenih pasa na ulicama smanji. Da izgrade prihvatilište, da organizuju sterilizaciju , da registruju vlasničke pse, da uvedu „odgajivačnice“ u bazu podataka, da kontrolišu.
Vlasti nisu učinile ništa, sem da iznadju milion načina kako da te iste beskućne pse eksploatišu u svoju korist, ne i da im zaista pomognu, a udruženje Mrvica je osvanulo sa preko 100 pasa u svojoj brizi. I snalaze se kako znaju i umeju.


LINK PRIHVATILIŠTA


Največi teret nosi Sanja Milosavljević, koja i pored svog posla, svaki dan radi u prihvatilištu udruženja, bori se za ishranu i negu pasa.
Verovatno se mnogi koji su pratili dešavanja oko protesta ispred notorne Avenije MB, sećaju Sanje kao žene koju je vlasnik ove šinterske firme napao lopatom, posle čega je završila na hitnoj pomoći.


Znamo da prihvatilišta ima svakakvih i da svrha njihovog postojanja nije uvek ljubav prema psima. Ali u slučaju spašenih pasa u ovom prihvatilištu samo ljubav postoji. I borba da psi budu čisti, negovani i nahranjeni svaki dan. Psi nemaju nikoga sem njih i niko im ne pomaže.
Zato želimo da pomognemo . A molimo i vas.
Naše malo njima znači mnogo. Za svaki prilog garantujemo da će otići u svrhu pomoći ovim psima.
KOALICIJA ZA ŽIVOT NVO
Paypal lidijam@pt.lu
sa naznakom
ZA UDRUŽENJE “MRVICA“ VELIKA PLANA

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s