Uncategorized

šŸ›‘ UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ šŸ›‘

Sudbina napuÅ”tenih pasa na ulicamaā€¦. sa pređenim CNR programom ili bezā€¦.sudbina je skoro pa istaā€¦
NapuÅ”teni psi nisu greÅ”ka prirodeā€¦ nisu pali sa nebaā€¦.
NapuÅ”teni psi i mačke u masi gradova nisu problem koji je nastao sam od sebe ili zbog nekakve, tek tako usputne, greÅ”ke prirode ā€¦. Taj problem nastao je da krenemo recimo od neodgovornog vlasniÅ”tva, a ima toga joÅ” na pretek, jer je svaka napuÅ”tena životinja proizaÅ”la iz vlasničkog leglaā€¦ Nije samo dovoljno imati dobar zakon koji Å”titi životinje ALI SAMO na papiru, već je od krucijalne važnosti da se takav zakon zaista i sprovodi u praksi ali u SVOJ SVOJOJ SNAZI. Svedoci smo očajno velikom broju nekažnjavanih i neprijavljivanih slučajeva ne samo napuÅ”tanja životinja već patoloÅ”ki poremećenog zlostavljanja i bezduÅ”nog ubijanja životinja. Pa da li je psu mesto na ulici ā€¦. i zaÅ”to su ā€œaziliā€ holokaustiā€ gde smrt dođe kao spasenje?!?

Kako glasi već izbledela i oglodana floskula- psi su čovekovi najbolji prijatelji. I kako im mi to uzvraćamo? U mnogim mestima naÅ”iroko i nadugačko ih tretiraju kao Å”tetočine, prljavÅ”tinu i zarazu, beskirisne stvariā€¦. a ne kao cenjene članove naÅ”e porodice, naÅ”eg druÅ”tvaā€¦masa zastitarskog sveta koristi njihovu nesreću kao dobar izvor zaradeā€¦.
Psi nisu replika nečega, ne služe za zabavu,zaradu, igranje, eksperimentisanje, skladiÅ”tenje po hororima od Å”interaja do pansiondžija koji ili liče ili su pravi hordasi i naravno – sve za pareā€¦ itd isl i nikada ne bi trebali biti tretirani kao STVAR kao izvor zarade bilo čije!! Nesrećno Å”arenolik spektar od zlostavljanja, iskoriÅ”tavanja, užasaā€¦. Psi su jednostavno veličanstvena, izuzetno osećajna bića ā€“ a da li ljudi i psi imaju toliko mnogo zajedničkogā€¦ako je čovek sebi dao za pravo da ospori to pravo da životinje žive bez straha od zlostavljanja, unovčavanja, od konstantne pretnje smrćuā€¦Trinaest godina od kada je donesen zakon o dobrobiti za životinje i GDE SMO sada ā€¦?!?
Nigde ā€¦. ni na početnoj tački reÅ”avanja uzroka da bi sprečili posledice.

Kategorije:Uncategorized

2 replies »

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

KomentariÅ”et koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

KomentariÅ”et koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

KomentariÅ”et koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s