Koalicija Za Život No Kill Coalition

BLOG AKTUELNO

PRIDRUŽITE NAM SE

Pozivamo sve Gradjane, Udruženja, koja su zainteresovana da zajednički rade na poboljšanju uslova života životinja u Srbiji i okruženju, na Zaštiti Prirode, na humanizaciji odnosa Čovek Priroda Životinje, da nam se pridruže. Neophodno je stvoriti jaku organizaciju , koja će moći da odgovori zahtevima sve goreg položaja farmskih životinja, napuštenih beskućnih pasa i mačaka, koji svi postaju deo užasne novostvorene profitabilne mašinerije korišćenja u sve moguće svrhe. Otvoreni smo za svaku saradnju. Svako od nas ume i zna nešto što svima može koristiti za bolje. Formular je na stranici PRIDRUŽITE SE.

ARHIVA ČLANAKA

Attacking and abusing animal welfare activists in Serbia is everyday life

Attacking and abusing animal welfare activists in Serbia is everyday life.

While council’s “shelters” for dogs use the budgeted money for homeless dogs for their own corrupted aims, while “shelters” look like concentration camps where dogs are treated cruelly,  the pressure on activists who are saving them from streets, curing them and accommodating them in own shelters, is enormous. Nastavite sa čitanjem

Cruel treatment of homeless dogs in Serbia goes on

Cruel treatment of homeless dogs in Serbia goes on

This is the vehicle , trailer , approved by veterinary Directorate, which is used to transport homeless dogs , from towns , all over Serbia , which are sometimes 200 km away, from so called “Shelter” of Avenija MB, in Vrnjacka Banja. Up and down, they travel, with no air on 40 Celsius degrees in summer, minus 15 in winter. The way they catch them , they treat them is absolutely inhuman and disgraceful. Horrible.
Nastavite sa čitanjem

Bezgranična neljudska gramzivost i nehumanost

Surove, divljačke zabave 21og veka. Gadimo se Rimskih arena i borbi gladijatora i životinja, a prosek ne ljudskog roda se nije duhovno pomakao ni za milimetar. Ostao je isti, gramziv, koristoljubiv i žedan krvi.  A pre svega nehuman prema životinjama, koje surovo koristi za sopstveni profit. Nastavite sa čitanjem

Zabrana gajenja i ubijanja krznašica MORA DA STUPI NA SNAGU 2019! Nema ukidanja !

Zabrana gajenja krznašica stupa na snagu 2019, a činčilaši UNO kompanije kreću opet u novu akciju ukidanja zabrane.Zabrana ove industrije nije donesena slučajno, već u cilju dobrobiti eko sistema, svih gradjana, u cilju očuvanja zdravog vazduha, čiste vode i plodne zemlje nezagadjene otpadom. Ne smemo dozvoliti da interes šačice profitera ugrozi sve ostale. Nastavite sa čitanjem

Preko 3000 „odgajivača“pasa u Srbiji NELEGALNO. Samo troje registrovanih.

 

Da biste bili LEGALAN ODGAJIVAČ MORATE BITI REGISTROVANI PRI UPRAVI ZA VETERINU, PRI APRu. Samo tako će vaše leglo biti kontrolisano, legalno, registrovano.

PRODAJA JE DOZVOLJENA ISKLJUCIVO U REGISTROVANIM OBJEKTIMA. 

Ko to zna? Ko hoće da zna? Ko sprovodi Zakon? Niko. Uprava veterine izbegava svoje obaveze, KINOLOŠKI SAVEZ SRBIJE SE PRAVI NEVEŠT, ne obaveštava svoje članove, ne obrazuje ih. Nikoga ne interesuje gomila nelegalnih štancera, koji operišu širom Srbije, prodaju pse iz neproverenog legla, putem sajtova, oglasa po novinama, kako god hoće.  Kao da opšti haos svima odgovara.  Ovo je tabu tema. Zašto ?????

Izbačeni psi , „rasni psi“, ako se tako može reći, predstavljaju veliki broj napuštenih pasa po ulicama , po tzv opštinskim prihvatilištima i doprinose povećanju populacije beskućnih.  Ovo nehumano profiterstvo se skriva, a vlasti ne zanima. ?????

Ministarstvo ima zakonsko ovlašćenje da izvrši nadzor odgajivačnica preko veterinarskih inspektora, da utvrdi da li se ispunjava zakon o dobrobiti, a nije.
Piše se I pisalo se, sajtovi su puni tekstova na ovu temu, a do sada od strane nadležnih nije preduzeto ništa.
Kinološki savez ne može svoje članove da natera da se prijave I zvanično registruju, ali sigurno ima načina da ih opomene, jer član je Medjunarodnog Kinološkog saveza, gde su okupljene zemlje u kojima se ilegalni odgajivači drastično kažnjavaju.

Ovde se radi o višeslojnom problemu , o neefikasnosti brojnih državnih službi, o organizovanom lopovluku, o korišćenju nedužnih životinja, o opštem javašluku, o neetičnom ponašanju i kršenju zakona.

Prema podacima  Medjunarodne Kinološke federacije, gde je
statistički prikazan broj registrovane štenadi, broj legla, vlasnika, broj
pobednika, broj vlasnika i broj pasa, situacija za 2015 god je sledeća:

Srbija
37062 štenadi prijavljeno, 10.636 legla.  Gde su oni upisani u zemlji? Gde? Nigde.

link Medjunarodne Kinološke organizacije 

Brojna pitanja smo  prosledili  na nadležna državna ministarstva. Bez suvislog odgovora. A dok se nezakonitost nastavlja, udruženja i pojedinci na terenu muku muče kako da smeste sve napuštene. Ovo radja i nedozvoljeni šverc pasa i nove profitere. Haos cveta, psi pate, lopovi kradu.

U prilogu dostavljamo linkove od značaja za bolji uvid u ovu temu.

Clanak iz Balkanspress, svedočanstvo Novosti, Darka Drobnjaka, kinološkog sudije i doktora veterine

Balkan kinology  Kako registrovati odgajivačnicu Pogledajte sramotu.

Registar Kinološkog saveza, koji ne znači i biti legalan

Link svih naših čanaka na ovu temu Odgajivačnice 

A ovo su fotosi žrtava bezdušnih profitera.

Svi izbačeni. Svi rasni.

neodgovorni ljudi psi

 

Korišćeni dok su mogli da se razmnožavaju, onda ostavljeni u sopstvenim fekalijama.

Svet se ozbiljno bavi ovim problemom. Kazne, zabrane. Ovo je primer Belgije. 

U Srbiji nikog od odgovornih NE ZANIMA.

PRIJAVI

10.000 hektara zemlje firmi „Tenis“ za uzgoj svinja

Šta će Srbiji plodna zemlja za proizvodnju žitarica, kad treba strancima za tov svinja za izvoz????Hoce li narod od ovoga imati koristi?? Nedimovic kaze “ Kritizeri ce tek videti“. Ćuti sirotinjo i aplaudiraj. Nastavite sa čitanjem

Začarani krug pseće nesreće

Začarani krug pseće nesreće .
Za sve one koji smatraju da se mnogo čini za „te lutalice“, da mnogo koštaju zajednicu, da se sami od sebe stvaraju na ulicama, da je nemoguće rešiti problem „tih džukela“ sem šikaniranjem i ubijanjem.
Ne, mnogo koštaju oni koji profitiraju na njihovoj nesreći.
Razlozi su primitivizam, pokvarenost i koristoljublje. A to su ljudske osobine,
ne i pseće.

Začarani Krug kreće ovim putem. Nastavite sa čitanjem

Da li napušteni psi grada Zaječara izlaze iz magle zaborava i korupcije?

Da li napušteni psi grada Zaječara izlaze iz magle zaborava i korupcije?

Kako se minusi i nerad pretvaraju u genijalne pluseve i uspeh.
Privremeni organ grada Zaječara doneo je Program kontrole i smanjenja populacije napuštenih pasa i mačaka na teritoriji grada Zaječara zahvaljujući kojem treba da se uredi ova oblast.   OOOOOO, da li je moguće?

Grad je dugi niz godina bio gluv za obavezu koju je imao po Zakonu. To se ne pominje. Celih 8 godina se u Zaječaru preskakala zakonska obaveza izrade i sprovodjenja Programa kontrole populacije napuštenih pasa i mačaka….
Obaveza izrade i sprovodjenja Programa kontrole i smanjenja populacije napuštenih pasa i mačaka propisana je 2009 god.clan 54.stav 1.Zakona o dobrobiti životinja (Sl.glasnik RS 41/2009), tako da je pravo pitanje šta se radilo dok se čekalo 8 godina u kojima se „studiozno razmatrao“ ovaj akt ….Da li je novac koji je godinama izdvajan po različitim osnovama iz budžeta grada na ime zbrinjavanja napuštenih životinja za to zaista i korišćen??? Zašto je od marta 2014 do marta 2017 u prihvatilištu zbrinuto samo 126 pasa, pri čemu dobar deo tih životinja nije dobio ni osnovnu veterinarsku negu.

Nije obeležen ni vakcinisan protiv besnila, a utrošena su sredstva putem javne nabavke kao da je svakom od tih 126 nesretnika radjena komplikovana hiruška intervencija??? O tome smo pisali.

A ovo je članak uspeha posle 8 godina. Donesene mere. 
Krajnje je vreme i bilo. Koalicija za Život je poslala gomilu dopisa na ovu temu. Radujemo se što je ipak, konačno nešto i uradjeno, bez obzira što nismo udostojeni ni jednog pristojnog odgovora. Nadamo se da će napuštenima i odbačenima biti bolje. A kao ciljeve, sem ekonomskih, finansijskih, lepo bi bilo navesti i humane, dobrobit životinja, koje ničim krive dospevaju na ulicu, gde se truju i muče i šikaniraju. Treba takodje navesti i ogromna sredstva iz budžeta tog istog grada, koja su umesto za rešenje prekobrojnosti pasa na ulicama, najverovatnije završila u privatnim džepovima. Bravo za Mere, nadamo se da će se i sprovoditi. Da ne budu samo mrtvo slovo na papiru, koje se donose kad se baš mora, pa onda nikada ne sprovode, kako to obično biva. A sve dok se ovime ne budu bavili iskreno zainteresovani, pomaka neće ni  biti.

Pravda za žrtve Vršačkog azila za pse. Ne zaboravimo ! Proces istrage završen.

Tužba protiv uprave azila za pse Vršac na putu ka tužiocu.
Ima li pravde za žrtve nemara, nebrige, nezainteresovanosti i javašluka? Nastavite sa čitanjem

Prećutno dozvoljen Genocid pasa po Srbiji trovanjem se nastavlja

Prećutno dozvoljen Genocid pasa po Srbiji trovanjem se nastavlja. Iako svi znamo da je trovanje, bacanje otrova po javnim površinama zakonski kažnjivo delo, to je samo na papiru. U stvarnosti, većinu “gradjana” uopšte ne potresa, a ne uzbudjuju se ni oni koji ova zlodela treba da istraže I kazne. Policija po pozivu ne izlazi na teren , a ako I pošaljete dopis I prijavu na neku od odgovornih institucija, rezultat je isti kao da ste ga bacilli u klozetsku šolju.

Jer, zaista, oni koji time po zakonu treba da se pozabave, izgleda imaju sluha I interesovanja koliko I bakcili u klozetskoj šolji. Nastavite sa čitanjem

Upišite vaš email kako biste bili obavešteni o novim postovima

Kategorije