UPRAVA VETERINE I MINISTAR POLJOPRIVREDE IGNORIŠU APEL UDRUŽENJA ZA DIJALOG NA TEMU NACIONALNE STRATEGIJE ZA UPRAVLJANJEM POPULACIJOM PASA.

Možda je profitabilnije iskoristiti fondove za pumpanje džepova izabranih veterinara , veterinarskih stanica, nesaglediv je broj mogućih mućki sa sredstvima za eutanaziju, a onda Kafileriju Ćupriju snabdeti gorivom. Poučeni dosadašnjim iskustvom, toga se plašimo i zato insistiramo da budemo uključeni u proces izrade nacionalne strategije, ako je uopšte mora biti, jer samo POŠTOVANJE ZAKONA O DOBROBITI BI ZA KRATKO VREME SMANJILO BROJNOST POPULACIJE PASA NA ULICAMA.

ŠTA TO BESKUĆNIM ŽIVOTINJAMA PRIKRIVENO SPREMA UPRAVA VETERINE I MINISTARSTVO LOKALNE SAMOUPRAVE UZ DIRIGENTSKU PALICU OIE

Pitamo se da li će plan predloženih rešenja nacionalne strategije značiti i jednosmernu deportaciju beskućnika do obližnjeg takozvanog prihvatilišta, eutanaziju, pa put do Ćuprijske kafilerije (koja se sada zove veterinarska stanica i radi bez sistema otpadnih voda) gde će biti preradjeni u hranu za nove beskućnike ?

PSIHOPATA PREBIO PULINA I OSTAVIO U VEZANOM DŽAKU

Poznato je i dokazano da su ljudi koji ubijaju i muče životinje psihopate ili šizoidne ličnosti sa izraženim manijakalnim sposobnostima. Nepisano je pravilo da onaj ko povredi životinju sutra može da naudi čoveku, detetu. Vrlo je tanka linija između… Za ovakav model ponašanja uzroci se mogu naći i u genima, ali i baznom vaspitanju i okruženju tog nasilnika, psihopate. Zlostavljanje, ubijanje životinja predstavlja oblik fizičkog sadizma a to je za sadistu svojevrsni izvor patološkog zadovoljstva.

RASPRAVA O NACIONALNOJ STRATEGIJI ZA UPRAVLJANJE POPULACIJOM PASA U SRBIJI . NIKO OD UDRUŽENJA NIJE BIO OBAVEŠTEN.

Svim udruženjima je poznato kakva je naša uloga, koliko znanje i poznavanje problema posedujemo , kao i način njegovog rešavanja, ali i koliko smo skrajnuti i eliminisani od svakog učešća u donošenju bilo kakvih odluka  i u kolikoj meri možemo da saradjujemo sa upravama opština koje na naše apele i molbe za saradnjom ne nalaze vremena ni da nam odgovore, te nas stoga još više zanima kako je naša uloga predočena u projektu pred EU.