Koalicija Za Život NVO

BLOG AKTUELNO

PRIDRUŽITE NAM SE

Pozivamo sve Gradjane, Udruženja, koja su zainteresovana da zajednički rade na poboljšanju uslova života životinja u Srbiji i okruženju, na Zaštiti Prirode, na humanizaciji odnosa Čovek Priroda Životinje, da nam se pridruže. Neophodno je stvoriti jaku organizaciju , koja će moći da odgovori zahtevima sve goreg položaja farmskih životinja, napuštenih beskućnih pasa i mačaka, koji svi postaju deo užasne novostvorene profitabilne mašinerije korišćenja u sve moguće svrhe. Otvoreni smo za svaku saradnju. Svako od nas ume i zna nešto što svima može koristiti za bolje. Formular je na stranici PRIDRUŽITE SE.

ARHIVA ČLANAKA

PASJI ŽIVOT U SRBIJI II DEO OPŠTINSKA PRIHVATILIŠTA

. Koja god partija dodje na vlast, gleda da se dočepa javnog komunalnog, a samim tim i zoohigijene, pa nastavlja staru priču surovosti, bahatosti,primitivizma i kradje. Troškovi svega potrebnog za pse su ogromni,a oni umiru zanemareni i gladni. Nastavite sa čitanjem

U Srbiji se sprovodi istrebljenje beskućnih pasa koje Uprava Veterine prećutno odobrava. Extermination of homeless dogs in Serbia.

IMAMO SVE RAZLOGE DA VERUJEMO DA SE U SRBIJI , NEZAKONITO, SPROVODI ORGANIZOVANO ISTREBLJENJE BESKUĆNIH PASA, PO SVIM OPŠTINAMA I GRADOVIMA. Nastavite sa čitanjem

PASJI ŽIVOT U SRBIJI I DEO ULICA (VIDEO ). DOG’S LIFE IN SERBIA PART I STREET.

Od momenta rodjenja do smrti, oni žive u paklu. Bilo da su rodjeni na ulici ili izbačeni iz kuće, na deponije, u kante za djubre, bore se da prežive , dok ih muče, tuku, truju, seku im noge, uši, oslepljuju ih, hvataju i stavljaju u logore, zvane prihvatilišta, gde ih izgladnjuju a onda ubijaju. Retki su spašeni.

From the moment they are born to the moment they die, they live in hell. Wether born on the street or kicked out from homes,thrown into garbage dump,  they struggle to survive, while being tortured, beaten, poisoned, hanged, while they cut their legs, ears, blind them, catch them and put them in camps called shelters, where they starve and end up killed. Just rare are rescued.

Marina Mo

NAJAVA NACIONALNE STRATEGIJE ZA KONTROLU POPULACIJE NAPUŠTENIH PASA 2020 TROŠENJE VREMENA U IZGRADNJI OPASNE ZAOBILAZNICE SPROVODJENJA ZAKONA.

Veoma moguće manipulacije, opet i opet, po ko zna koji put, bez iskrene namere da se humano reši bilo šta. Sprovodite zakone, dovoljno je. Nastavite sa čitanjem

PITANJE DOBROBITI NAPUŠTENIH ŽIVOTINJA. KRIVAC NEPOSTUPANJE DRŽAVNIH ORGANA I NEPOŠTOVANJE ZAKONA.

Zato je najveći zlotvor za napuštene životinje država, odnosno njeni korumpirani organi i službenici.
Zato dobrobit u Srbiji odavno već nije priča samo o kucama i macama već je prevashodno priča o svemu ovome .
Kada rešimo pitanje korupcije i nepoštovanja zakona onda ćemo moći da se šapicama bavimo baš tako..kao šapicama Nastavite sa čitanjem

PROTEST PROTIV UBIJANJA I ZLOSTAVLJANJA ŽIVOTINJA.GRADJANI U ODBRANI ZAKONA.

Protest protiv zlostavljanja i ubijanja životinja biće održan 9og Februara 2020. u Beogradu u 12h. Brojna udruženja, aktivisti i svi kojima je stalo do humanog i civilizovanog odnosa prema životinjama, do zaustavljanja , jednom za uvek, svakodnevnog nekažnjenog mučenja životinja u našoj zemlji, okupiće se u Pionirskom parku .

Povod za održavanje protesta je trovanje pasa u brojnim gradovima Srbije, Pančevo, Valjevo, Topola, Velika Plana. Užasni prizori pasa koji umiru u mukama, preplavili su javne mreže. Niko ko ima ljudske osobine, ne može ostati ravnodušan na takve pojave, koje se već duže vremena dešavaju u našoj sredini. Beskućni psi, mačke, ptice, svako ko dodje u dodir sa otrovom, čije je širenje zabranjeno, umire u mukama, a vlasti to ne uzbudjuje. Ni jedna vest ovome nije bila posvećena. Zakon o dobrobiti životinja, kao i brojni drugi zakoni je mrtvo slovo na papiru.

Uzrok protesta nije samo masovno trovanje, već i višedecenijska gluvoća vlasti kako u lokalnim samoupravama, tako i na nivou Uprave veterine, na kršenje Zakona o dobrobiti životinja, nepostupanje sudskih organa po krivičnim prijavama, nepostupanje veterinarskih inspektora . U našoj zemlji organi uprave kao da promovišu mučenje životinja, kao da to treba da postane praksa, kao da je potrebno stvoriti bića bez empatije prema drugim bićima, a samim tim i prema aktivistima koji životinje štite i koji su diskriminisani u svakom pogledu.

Promoviše se nezakonit rad firme za dezinsekciju , koja se nezakonito bavi hvatanjem pasa od 2013. god. , Avenije MB, a koja ustvari vrši prikriveni genocid pasa, pod velom njihovog zbrinjavanja. U prikolici ove firme, zvanoj dušegupka, u boksovima njihovog lažnog prihvatilišta umrlo je na hiljade pasa od dana od kada im je omogućen rad, kojim ne bi smeli nikada, ni u jednom civilizovanom društvu, da se bave. Ovom prilikom će biti predat Zahtev za njihovo zatvaranje i prestanak rada na ovim poslovima Ministarstvu poljoprivrede, Uprava veterine, sa obrazloženim tačkama zakona , koje su prekšene i krše se svaki dan. Zahtev je potpisalo 37 udruženja za zaštitu životinja i još se potpisuje.

Avenija MB ne samo što sistematski sprovodi ubijanje i mučenje pasa po celoj Srbiji, već njeni radnici i vlasnik vredjaju i ponižavaju sve dobre ljude koji sa njima dodju u kontakt.

Tu je i AZA, zloglasna firma koja takodje hvata pse po Vojvodini, muči ih i ubija. Tu su i brojna prihvatilišta JKPa, koja u ime zbrinjavanja nenamenski troše sredstva iz budžeta ,a psi umiru od gladi. (Vršac, Loznica)

Lista mučitelja je duga. Kažnjenih nema.

I zato, dižemo svoj glas protiv necivilizovanog odnosa prema životinjama, protiv primitivizma, sa željom da živimo u društvu koje je humano, zdravo i koje tretira slabije od sebe na ljudski način.

Mi smo gradjani, mi smo glasačko telo, mi imamo pravo na život u zemlji u kojoj se poštuju zakoni koji štite one bez glasa, u čije ime mi govorimo.

Dodjite, govorimo zajedno u njihovo ime!

UTISAK 2019 GODINE – RADOST PASA SPAŠENIH IZ KANDŽI AVENIJE MB.

Dragi prijatelji životinja, godinu na izmaku obeležila je RADOST PASA spašenih iz prikolica Avenije MB. Njihova radost, kad su ugledali otvorena vrata i put u slobodu. Prvo prestravljeni, nepomični, zaustavljeni, a onda…………sloboda. Neki su mahali repom, skakutali, neki su poučeni iskustvom, nestali što pre, što dalje. Mi smo osetili radost, kap ljudskosti u moru zla. … Nastavite sa čitanjem

AKCIJA -AVENIJA MB MARŠ IZ MOJE OPŠTINE!-SVI U AKCIJU!

Niko ne sme da bude nemoćan i sam u svojoj opštini , da gleda bespomoćno kako se psi ubacuju jedni na druge u dušegupku na putu u smrt. Niko ne sme da bude sam i bespomoćan, dok mu se radnici Avenije podsmevaju, provociraju, jer ne znaju za bolje. Zato budimo zajedno. Nastavite sa čitanjem

AVENIJA MB (4) PRIHODI

PRIHODI AVENIJE MB PREMA PODACIMA DOSTUPNIM NA PORTALU JAVNIH NABAVKI.

2014 11.356.400
2015. 19.464.038
2016. 37.416.096
2017 28.788.915
2018 55.353.340
2019 36.898.772 do oktobra 2019
Od 2014 do oktobra 2019 bez prihoda Avenije Vet, samo na hvatanje i „ zbrinjavanje“ Avenija MB prihodovala je više od 1,5 miliona eura.


U našem članku Avenija MB objavljena je lista opština I prihodi po godinama, koji svedoče o sistematskom ispumpavanju budžeta na ime zbrinjavanja pasa, zloupotrebi novca, jer problem nije rešen, prihvatilišta nisu izgradjena, a novcem gradjana se finansira Avenija MB i njeni saradnici iz opštinskih vlasti.

Postavljaju se brojna pitanja, Povezanost Ministarstava , Vlade i Nenada Stevanovića vlasnika Avenije MB, Umešanost Uprave veterine, Ministarstva gradjevine, Ministarstva za zaštitu životne sredine, republičkih veterinarskih inspektora, opštinskih uprava i komunalne policije.
Novac namenjen za zbrinjavanje pasa se koristi nenamenski, sistematski se krade iz opštinskih budžeta preko ugovora sa Avenijom MB.
Svojim nepostupanjem u slučajevima prijava nepravilnosti u radu Avenije MB republički veterinarski inspektori u lokalnim samoupravama su saučesnici u kršenju zakona, a samim tim to je i Uprava veterine.


Presudom International Centre for Settlement of Investment Disputes ICSID Case No. ARB/14/27 od 09.11.2018 Republika Srbija oglašena je odgovornom zbog sistematskih propusta da sprovede sopstvene propise u oblasti prerade životinjskog otpada što je ugrozilo održivost poslovanja kompanije Energo-Zelena u Srbiji. Navedenom presudom je utvrđeno da Republika Srbija u kontinuitetu toleriše rad i ponašanje veterinarske inspekcije koje nije u skladu sa zakonom i na taj način omogućava kršenje zakona.
Navedenom presudom je nesumnjivo utvđeno da su veterinarski inspektori i odgovorna lica u Upravi za veterinu sistematski kršili zakone, to postoji osnovana sumnja da su oni to činili iz koruptivnih razloga a kako bi omogućili nezakonito poslovanje određenih pravnih lica među kojima je i Avenija MB , kojima je Energozelena bila direktna konkurencija.

AVENIJA MB (3)

Na sve ovo Uprava veterine ne reaguje, kao ni tužilaštva u opštinama koje su sklopile ugovore sa Avenijom MB a gde su podnete krivične prijave protiv Avenije MB. Udruženi podržavaju rad Avenije MB, kršenje zakona i saučestvuju u kršenju . Zašto ? Nastavite sa čitanjem

Upišite vaš email kako biste bili obavešteni o novim postovima

Kategorije