RADIONICA 29.07.22. U VEZI NACRTA NACIONALNE STRATEGIJE ZA UPRAVLJANJE POPULACIJOM PASA

Mi ne moramo da sledimo negativne primere koje mnoge evropske zemlje i zemlje sveta sprovode, a koji ne rešavaju ništa. Mi imamo Zakon , koji mnoge zemlje nemaju. Ne smemo ni da zamislimo mogućnost da se Zakon o dobrobiti uništi, posle 13 godina nekažnjenog nesprovodjenja i uvede ubijanje života i borićemo se svim mogućim, dostupnim zakonskim sredstvima protiv toga.

Upozoravamo udruženja da ne nasedaju na nametanje nacionalne strategije i promovisanje nezakonitosti i da budu složna u borbi za sprovodjenje zakona.

PROGRAM KONTROLE I SMANJENJA POPULACIJE NAPUŠTENIH PASA I MAČAKA

Mi smatramo da Program kontrole i smanjenja populacije kako napuštenih, tako i vlasničkih pasa, treba da se bazira na sterilizaciji/ kastraciji i na uvodjenju takse za nesterilisane pse, kako mužjake tako i ženke. Uvodjenje takse bi primoralo vlasnike ( čiji se psi slobodno šetaju po ulicama mnogih gradova i sela, bez pratnje i kontrole, i koji doprinose radjanju neželjenog potomstva), da prihvate subvencionisane sterilizacije , jerje mnogima lakše da umesto da psa sterilišu redovno izbacuju legla na deponije ili gde stignu, bez ikakvog osećaja srama i krivice.

VAŠE ĆUTANJE JE LEGALIZOVANJE EUTANAZIJE‼️ Recite NE NACRTU STRATEGIJE – POŠALJITE DOPIS‼️

Poštovani zaštitari i borci za prava i dobrobit životinja u Srbiji! Suočeni smo sa namerom Uprave za veterinu i njenih saučesnika kao i njihovim planom koji je vraćanje eutanazije pasa i mačaka kroz nacionalnu strategiju koju su objavili na sledećem linku: https://www.euzatebe.rs/rs/vesti/nacrt-nacionalne-strategije-za-upravljanje-populacijom-pasa-u-republici srbiji?fbclid=IwAR3HlvTwtIv0DOMv9kTfPPAnXByFczzHlYCHdhbNsWm9C2F3q0G-AidFEOY Njihovi ciljevi se duboko kose […]