Koalicija Za Život No Kill Coalition

BLOG AKTUELNO

PRIDRUŽITE NAM SE

Pozivamo sve Gradjane, Udruženja, koja su zainteresovana da zajednički rade na poboljšanju uslova života životinja u Srbiji i okruženju, na Zaštiti Prirode, na humanizaciji odnosa Čovek Priroda Životinje, da nam se pridruže. Neophodno je stvoriti jaku organizaciju , koja će moći da odgovori zahtevima sve goreg položaja farmskih životinja, napuštenih beskućnih pasa i mačaka, koji svi postaju deo užasne novostvorene profitabilne mašinerije korišćenja u sve moguće svrhe. Otvoreni smo za svaku saradnju. Svako od nas ume i zna nešto što svima može koristiti za bolje. Formular je na stranici PRIDRUŽITE SE.

ARHIVA ČLANAKA

Dve godine zvaničnog postojanja udruženja Koalicija za Život No Kill Coalition

Danas slavimo dve godine postojanja, zvaničnog, pri APRu. Stranica je oformljena godinu dana ranije, web sajt u decembru 2015. Radili smo sve sami, osnivači, bez ikakve pomoći. Nastavite sa čitanjem

Kome se i kako svojevoljno i nezakonito daju psi iz takozvanog prihvatilišta Davidovac Vranje?

Kome se i kako svojevoljno i nezakonito daju psi iz takozvanog prihvatilišta Davidovac?

Finansiran od opštinskog novca a privatna prćija. A istina će se otkriti, ma koliko je bezdušna  stvorenja , koja ne bi smela ni nacrtane pse da čuvaju, skrivala. Dosta je bezdušnosti, primitivizma, korupcije i korišćenja najjadnijh i bespomoćnih.

Sramota je da lokalne samouprave štite i pokrivaju ova zlodela, bezdušnost i bezakonje, a sve u cilju korupcije . Sramno. Koga bole muke ovih jadnika? Takve sigurno ne. A zato im i nije mesto u grupu lažnih dušebrižnika. Nek se bave nekim poslom koji ne zahteva ljudskost i humanost.

Nastavite sa čitanjem

Lov Lovci i Lovački psi

Davna su prošlost vremena kad se lovilo zbog pukog preživljavanja I ishrane. Danas je Lov , navodno Sport, još uvek legalan. Sport , ukoliko se bezdušno I kukavičko ubijanje životinja I ptica, može tako nazvati.I pored sve tužne istine, industrija se ne da. Lovačka drustva, savezi, imaju beneficija, pojavljuju se na sajmovima, imaju lične koristi, veličanje samoznačaja I osećaj pripadnosti nekoj “ eliti”, kako to oni predstavljaju, čine da je mnogima veoma značajno što su lovci. Osećaj da si Neko , a ustvari si Niko. Nastavite sa čitanjem

Zoohigijene se bave zoologijom

Zoohigijene se bave zoologijom.

Kako se zlonamernom obmanom javnosti prikrivaju najobičniji ŠINTERAJI. Ali opisi su zvučni i ko ne zna, može u svašta da poveruje.

Zoohigijena je nauka koja proučava uticaj faktora životne sredine na zdravstveno stanje i proizvodne osobine životinja. Predaje se kao predmet na fakultetu Veterine. 

Zoologija (od grčkog zoon „živo biće“) je biološka disciplina koja se bavi proučavanjem životinja, odnosno, oblikom i građom tela (morfologija, anatomija), životnim aktivnostima (psihologijom), razvojem i poreklom (uključujući paleontologiju), naslednim odlikama (genetikom), odnosom s okolnom (ekologijom), rasprostranjenošću (zoogeografijom) i ponašanjem životinja. Nastavite sa čitanjem

Prihvatilište za pse Loznica javni objekat zatvoren za posete

Jedno od gorih, takozvanih prihvatilišta za pse, a teško je reći ko je gori, je i prihvatilište KJP Naš Dom Loznica. I oni imaju zoohigijenu . ZATVORENU KRPAMA NA 40 STEPENI CELZIJUSOVIH. NEMA ULASKA. Nastavite sa čitanjem

Otvoreno pismo UNS i NUNS

Beskućni psi se u medijima pominju samo kada se šire senzacionalističke vesti o ujedima opasnih podivljalih čopora i kada direktori zoohigijena daju demanti zločina koji su se u prihvatilištima dogodili. Interesantno je i indikativno da se u drugom kontekstu ne pominju.
Mediji imaju uticaj na javnost, dopalo se to nama ili ne. Čak i žuta štampa, nažalost. Pravih ,odgovornih novinara i urednika je sve manje, a priučeni i nedoučeni su dobili moć da šire iskrivljene poluistine , zlonamerno i krajnje neodgovorno.
Nastavite sa čitanjem

Ko je izbacio veću grupu pasa u mestu Odžaci ???? Ko su novi hvatači pasa zvani Zoohigijena AZA ?????

U mestu Odzaci, udaljenom 40 km od Apatina je 7og jula izbačena veća grupa pasa.Naknadnom proverom čipa je utvrdjeno da je jedan broj pasa tog istog dana, kada su i nadjeni, izbačeni, čipovan na grad Apatin. Misterija?????? Nastavite sa čitanjem

Mali pas iz sela Rataje se oporavlja

 

Zahvaljujući  Dobrim Ljudima , mali crni pas, nije završio svoj život u kanti za djubre, gde ga je neko slabog, dehidriranog bacio, već je krenuo ka oporavku.

O ovome smo pisali, zapanjeni ljudskim zlom. Kako je neko mogao živo biće, na kraju snaga, na temperaturi od 40 stepeni, nemoćno, da, umesto da mu pomogne, baci u kantu za djubre???? Link članka. 

Ali postoje i PRAVI LJUDI. Kada je čula cviljenje iz kante, 10 jula 2017, gospodja Emilija i njena ćerka su psa izvukle i poslale apel Tanji Lakičević iz Udruženja Borba za Život Vranje. Tanja je apel odmah objavila, našli su se DOBRI LJUDI  da finansijski omoguće odlazak veterinara na teren i pružanje prve pomoći i daljeg lečenja. Pošto je pas, za kog se kasnije ispostavilo da je još štene, jedva mogao da pridigne glavu, posumnjali su da je u pitanju oštećenje kičme. Na sreću, to nije bio slučaj. Veterinar, Rale Dončić je pružio prvu pomoć , utvrdio visoku temperaturu, bolove u celom telu, ali srećom ne i prelome.

Pas je kod gospodje Emilije , a veterinar ga je opet posetio juče. Hranjen redovno, pojen i pažen, za samo 4 dana je počeo da pokazuje znake života.

Potrebno je vremena da ojača, ali … mnogo je bolje.

Ovo je dokaz koliko mnogo mogu da učine ujedinjeni , dobri ljudi. Lečenje se nastavlja.

Od ovog tužnog psa 10 jula, do ovog, mnogo veselijeg, 14og jula.

19884166_1345171125579729_8094247752430622375_n

Zločini nad psima Svakodnevnica Srbije. Šta možemo da uradimo?

Zločini prema životinjama, u ovom slučaju, psima,  su svakodnevnica Srbije. Ovo je najnoviji za koji znamo. Pas je nadjen u kontejneru za djubre, ubačen od strane ko zna koga, u selu kod Vranja. Selo Rataje. Postavljamo pitanje Šta možemo zajedno da uradimo za prestanak mučenja životinja, za bolje??? Hajde, umesto komentara da oformimo grupu za posetu takozvanim azilima, za proteste, za pisanje prijava, za delovanje. Za privremene fostere bez naplate. Hajde da uradimo nešto BEZ  LIČNE KORISTI.

KO ŽELI AKTIVNO NEŠTO DA URADI, NEKA SE JAVI. Nastavite sa čitanjem

APEL DELEGATIMA DOMA NARODA BIH. RECITE NE KRZNU !

U Bosni i Hercegovini se naveliko glasa o odgadjanju zabrane odgajanja krznašica , koja treba da stupi na snagu 2018, a doneta je pre 10 godina. Ukinuti zabranu bio bi zločin prema eko sistemu, budućim geeracijama i samim životinjama, žrtvama ove industrije, koja je svuda na izdisaju, a poslao bi u svet jako negativnu sliku nehumanosti i nebrige.  Nastavite sa čitanjem

Upišite vaš email kako biste bili obavešteni o novim postovima

Kategorije