Naš tim

Lidija Mitrović Ćorković

Rođena sam u mom prelepom Beogradu- Srbija, pre skoro šezdeset godina gde sam provela najlepše godine svog života, završila svoje školovanje koje sam krunisala specijalizacijom iz anestezije koju sam izabrala između dve ljubavi - hirurgije i anestezije. Kroz moj život osim ove dve ljubavi - postojala je i postoji još uvek ali još razvijenija i jača ljubav prema životinjama. Životni put i okolnosti su me navele da već preko trideset dve godine nastavim svoj život u Luxembourg-u gde sam završila dodatno obrazovanje Palijativnog smera i terenske medicinske pomoći a radnu karijeru nastavila u Crvenom krstu Luksemburga.
Naravno, vremenom sam se upoznala i priključila ovdašnjim organizacijama za zaštitu i dobrobit životinja kao sto je Liga za zaštitu životinja, Give us a voice Luxembourg ,Alpa…
Našu organizaciju, čiji sam predsednik i zakonski zastupnik, smo oformile 2015g. sa velikom željom i voljom da pomognemo životinjama na teritoriji naše zemlje Srbije kao i dalje, da prosirimo i udružimo saradnju sa inostranim organizacijama kao sto smo se sa velikim entuzijazmom priključili OIPA.

Marina Morozov

Rodjena sam u Beogradu. Od detinjstva se suočavam sa surovom stvarnošću napuštenih pasa i mačaka na ulicama i počinjem da ih hranim i pomažem. Svi moji kućni ljubimci su bili nadjeni, pa usvojeni. Diplomirala sam na Prirodno Matematičkom fakultetu u Beogradu, gde sam i radila . Hobi su mi jezici i pisanje. Bavila sam se i bavim se prevodima I pisanjem. Izdala sam knjigu Raseljeni , posvećenu miru I harmoniji medju ljudima. Od kraja 1999 godine živim u Australiji, odakle sam nastavila svoj humanitarni rad na pomoći ugroženim životinjama u Srbiji. Od dolaska u Australiju radila sam na pomoći izbeglim migrantima iz krajeva bivše Jugoslavije, za državnu socijalnu službu.
Pošto se situacija vezana za napuštene životinje u Srbiji nije promenila na bolje, 2015 godine sam osnovala sa Lidijom Mitrović Ćorković, udruženje za zaštitu životinja , Koaliciju za Život, sa sedištem u Beogradu, koje je preraslo u nevladinu organizaciju tokom vremena.
Član sam Partije za pravdu prema životinjama, Animal Justice Party u Australiji i aktivno radim u svom kraju na sterilizaciji i udomljavanju beskućnih mačaka. Bavim se pisanjem članaka, pomažem pri kreiranju politike organizacije i podpredsednik sam Koalicije za Život.
Iskreno se nadam da će nastupiti dan kada će odnos prema životinjama biti human, kada će ljudi prepoznati njihovo pravo na dostojanstven život i živeti kako medjusobno, tako i sa ostalim vrstama u harmoniji. Smatraću da je od tog dana nastupila ciivlizacija, jer je za sada nigde ne prepoznajem.