Koalicija Za Život NVO

Početak » Pridružite se

Pridružite se

KRZNO PRIPRADA ŽIVOTINJAMA

The Fur belongs to animals

Pozivamo sve Gradjane, Udruženja, koja su zainteresovana da zajednički aktivno rade na poboljšanju uslova života životinja u Srbiji i okruženju, na Zaštiti Prirode, na humanizaciji odnosa Čovek Priroda Životinje, da nam se pridruže.
Neophodno je stvoriti jaku organizaciju , koja će moći da odgovori zahtevima sve goreg položaja farmskih životinja, napuštenih beskućnih pasa i mačaka,  koji svi postaju deo užasne novostvorene profitabilne mašinerije korišćenja u sve moguće svrhe.

I ne samo oni. Tu su i žrtve lova, ogromne industrije za prodaju oružja, koja se zaklanja iza visokoparnih reči o tradiciji. Tu su i krznašice, nevine životinje, koje se mučki ubijaju svakodnevno.

Neophodno je stvoriti jaku organizaciju , koja će moći da odgovori zahtevima sve goreg položaja farmskih životinja, napuštenih beskućnih pasa i mačaka, koji svi postaju deo užasne novostvorene profitabilne mašinerije korišćenja u sve moguće svrhe.
Mi se pre svega, primarno, bavimo radom na humanom smanjenju populacije beskućnih pasa i mačaka, što podrazumeva razvoj svesti vlasnika, registraciju i kontrolu odgajivačnica, kontrolu takozvanih opštinskih prihvatilišta i onemogućavanje korupcije u njima, koja je glavna prepreka, sem ljudskog faktora, njihovom funkcionalnom radu. Bavimo se obelodanjivanjem istine o korupciji, o nezakonitim radnjama, mučenjem životinja, kako u takozvanim prihvatilištima, tako i od strane pojedinaca. Bavimo se zakonom, prijavama, dopisima i podrškom lokalnim udruženjima.
Šta može i kako da pomogne aktivan član?
Može da pomogne oko istraživačkog rada, sakupljanje informacija, izveštaji sa terena, formiranje grupe, pomoć na terenu. Svako nešto ume. Može da pomogne u prevodjenju tekstova za web, u širenju tekstova, u širenju akcija koje planiramo, u učešću u akcijama,(protesti, flajeri, obaveštavanje gradjana, otpor nezakonitim odlukama tipa broj pasa u stanovima, dvorištima, trovanje itd.)Formiramo mejling listu gde će svi biti obaveštavani redovno o dogadjanjima, a grupa je već formirana, link se nalazi na ovoj stranici. Dovoljno je i podeliti informacije, i to mnogo znači.
Za nepune 3 godine rada smo postigli mnogo sa jako malo ljudi, a smatramo da je zaista neophodno napraviti jaku organizaciju udruženja, pojedinaca, jer je situacija još uvek, nažalost, na nezavidnom nivou i otpor organa uprave prevazilazi sve mere zdravog razuma, a samo zato jer su nenaviknuti na otpor nas, koji smo za bolje, za stop korupciji nad nesrećnim životinjama. Zato moramo pokazati koliko nas ima, koji hoćemo da živimo u humanom okruženju. Na sve ovo, nam dodatno ulaze fabrike farme, koje još niko nije ni dotakao, a gde je mučenje nesagledivo. Takozvane farmske, proizvodne životinje, kako ih zovu, pate ćutke i to se nigde ne pominje. O svemu tome smo pisali. Pogledajte naš web sajt. Tu ima mnogo informacija.
Zahvaljujemo se svima i nadamo se zajedničkom radu.

Udružimo se.
Naš email je nokillkoalicijasrbija@gmail.com, u nastavku teksta je Pristupnica.
Otvoreni smo za svaku saradnju.
Svako od nas ume i zna nešto što svima može koristiti za bolje.

UDRUŽIMO SE. !!!!

PRISTUPNICA UDRUŽENJU ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA I PRIRODE – KOALICIJA ZA ŽIVOT NO KILL COALITION

Beogradski azil Belgrade shelter

UPIŠITE VAŠU EMAIL ADRESU.

vesti

Arhiva

%d bloggers like this: